Pembe Kod Tatbikatı 16 Haziran 2023
20 Haziran 2023

Hastanemizde Pembe Kod Tatbikatı

kapak.png

Hastanemizde 16 Haziran 2023 Pazartesi günü personellerimiz ile Pembe Kod Tatbikatı gerçekleştirildi.

16.06.2023 Tarih ve Saat 10.05 sularında hastanemiz Kadın Doğum Servisinde yatmakta olan Bebek hastanın yerinde olmaması üzerine görevli hemşire tarafından servis sorumlu hemşiresi bilgilendirilmiş tüm serviste arama yapılmış ancak yapılan bu aramalar sonucunda bebek bulunamamıştır. Bunun üzerine Sorumlu Hemşire tarafından saat 10.09 da 3333 aranıp Pembe kod çağrısı yapılmıştır. Çağrıya istinaden Başhekim Yardımcısı Zafer DÖNMEZ tarafından inceleme başlatılmıştır.

Bunun üzerine 13.44’ de Başhekim Yardımcısı Zafer DÖNMEZ kendi odasındaki dâhili telefondan “1111” ‘Sözlü ya da fiziksel saldırı’ , “Beyaz Kod” acil çağrı numarasını aramıştır.

Acil çağrıyı alan güvenlik personelleri ivedilikle olay yerine intikal etti. Güvenlik personellerini karşısında gören hasta yakını iyice panikleyip ses tonunu yükseltmiş, hakaret ve tehditlerde bulunmaya başlamıştır. Güvenlik görevlileri tarafından tutulan hasta yakını güvenlik ekiplerinin eşliğinde sakinleştirilerek olay yerinden uzaklaştırılıp Hastane polisi tarafından ifadesi alınmak üzere karakola sevk edilmiştir.
Şiddete maruz kalan hastane personeli ise kendisine yapılan bu şiddetten ötürü Hukuki destek alabilmek için Çalışan Güvenliği Birimine başvurmuş, Hasta yakınından şikâyetçi olmuş ve yasal süreç başlatılmıştır.

• 1,0.jpeg
  • 1,1.jpeg