Beyaz Kod Tatbikatı 16 Haziran 2023
20 Haziran 2023

Hastanemizde Beyaz Kod Tatbikatı

kapak.png

Hastanemizde 16 Haziran 2023 Pazartesi günü personellerimiz ile Beyaz Kod Tatbikatı gerçekleştirildi.

16.06.2023 Tarih ve Saat 14.40 sularında hastanemiz Bölge Blok 1. Kat Başhekim Yardımcısı Odasının önünde görev yapmakta olan bir çalışana hasta yakını tarafından Sözlü ve Fiziksel bir saldırı gerçekleştirildi.

Bunun üzerine 13.44’ de Başhekim Yardımcısı Zafer DÖNMEZ kendi odasındaki dâhili telefondan “1111” ‘Sözlü ya da fiziksel saldırı’ , “Beyaz Kod” acil çağrı numarasını tuşladı ve telefonu kapattı.

Acil çağrıyı alan güvenlik personelleri ivedilikle olay yerine intikal etti. Güvenlik personellerini karşısında gören hasta yakını iyice panikleyip ses tonunu yükseltmiş, hakaret ve tehditlerde bulunmaya başlamıştır. Güvenlik görevlileri tarafından tutulan hasta yakını güvenlik ekiplerinin eşliğinde sakinleştirilerek olay yerinden uzaklaştırılıp Hastane polisi tarafından ifadesi alınmak üzere karakola sevk edilmiştir.
Şiddete maruz kalan hastane personeli ise kendisine yapılan bu şiddetten ötürü Hukuki destek alabilmek için Çalışan Güvenliği Birimine başvurmuş, Hasta yakınından şikâyetçi olmuş ve yasal süreç başlatılmıştır.