Hastanemizde Beyaz Kod Tatbikatı Yapıldı..
19 Haziran 2019

11.06.2019 Tarih ve Saat 10:00 sularında hastanemiz Göz servisinde tedavisi devam etmekte olan bir hastanın yakını hastasının bilerek bekletildiğini ve zamanında ameliyata alınmadığını iddia etmesi.

Bu iddia sonrasında servis çalışan hemşireleri hasta yakınını konu hakkında bilgilendirmiş ve bu bilgilendirmeye rağmen ikna olmayan hasta yakını sesini yükselterek sözel hakaretlerde bulunarak görevli personellere bağırmaya başladı.Daha sonra sözlü saldırısını biraz daha ileri götürüp çalışanların üzerine yürümüş ve tartaklamaya başlamıştır.

10:00 bunun üzerine servis hemşiresi hemen masada bulunan dahili telefondan “1111” ‘Sözlü ya da fiziksel saldırı’ , “Beyaz Kod” tuşladı ve telefonu kapattı.

Acil çağrıyı alan güvenlik personelleri ivedilikle olay yerine intikal etti. Güvenlik personellerini karşısında gören hasta yakını iyice panikleyip ses tonunu yükseltmiş, hakaret ve tehditlerde bulunmaya başlamıştır. Güvenlik görevlileri tarafından tutulan hasta yakını psikolog eşliğinde sakinleştirilerek olay yerinden uzaklaştırılıp Hastane polisi tarafından ifadesi alınmak üzere karakola sevk edilmiştir.

Şiddete maruz kalan hastane personelleri ise psikolog tarafından yapılan destekle rahatlatılmaya çalışılmıştır. Daha sonra Hastane personeli kendisine yapılan bu şiddetten ötürü Hukuki destek alabilmek için Çalışan Hakları Birimine başvurmuş ,Hasta yakınından şikayetçi olmuş ve yasal süreç başlatılmıştır