Hastanemiz Çocuk Kalp Cerrahi Servisinin Muhteşem Başarısı..
06 Nisan 2022

Doğuştan Kalp Damarları Ters Olan Berkant  Bebek,Hastanemiz'de Yapılan Başarılı Ameliyatla Sağlığına Kavuştu

Doğuştan Kalp Damarları Ters Olan Berkant Bebek,Hastanemiz'de Yapılan Başarılı Ameliyatla Sağlığına Kavuştu Kars'ta kalp damarları ters olarak dünyaya gelen 5 aylık Berkant Şirin, Hastanemiz'de yapılan başarılı ameliyatın ardından sağlığına kavuşturularak taburcu edildi. Kars'ta kalp damarları ters olarak dünyaya gelen 5 aylık Berkant Şirin, hastanemiz'de'da yapılan başarılı ameliyatın ardından sağlığına kavuşturularak taburcu edildi. Aşırı morarma ve benzeri bir çok sıkıntılardan dolayı hastanemize getirilen henüz 5 aylık Berkant bebek hastanemizde yapılan tetkiklerde kalp damarlarının yerlerinin ters olduğu ve acil olarak ameliyat edilmesi gerektiği aileye söylendi.Ameliyat hakkında aileye bilgi veren Doktor Mehmet Biçer onam alındıktan sonra Berkant bebeği ameliyat etti. Berkant Şirin yaklaşık 5 saat süren ameliyat ve 20 günlük tedavi sonucu sağlığına kavuştu. Çocuk Kalp Damar Cerrahı Operatör Doktor Mehmet Biçer, yaptığı açıklamada, Berkant Şirin'e yapılan tetkiklerin ardından ameliyata karar verdiklerini söyleyerek bebeğin hastalığının "Büyük arter transpozisyon" olduğunu , normal anlatımla damarlarını farklı yerlerde oluşarak dünyaya geldiğini söyleyen doktor Biçer " Biz bu ameliyatları ilk 10 gün içerisinde yapıyoruz. Fakat Berkant bize 5 aylıkken getirildi. Dolayısıyla ameliyat bu yaş grubu için çok riskliydi. fakat biz bu ameliyatı gerçekleştirdik. Yardımcı destek cihazıyla ameliyatı tamamladık. Berkant sağlığına kavuştu. Yarın taburcu ediyoruz." dedi. Anne Selda Şirin ise Berkant'ı 20 gün önce Kars'ta hastaneye götürdüklerini ordan Erzurum'a geldiklerini anlattı. Doktorumuz bize müdahale için geç kaldığımızı, ama çocuğun yaşaması için elinden geleni yapacağını söyledi. 5 saat süren ameliyatın ve 20 gün sürentedavinin ardından çocuğum sağlığına kavuştu." diye konuştu. Anne;Hastaneye, başta Doktorumuz sayın Mehmet Biçer olmak üzere tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum dedi..