Resim ve El Sanatları Sergisi
27 Aralık 2023

RESİM VE EL SANATLARI SERGİSİ

Kapak Resmi_0.png

Hastanemiz H Blokta bulunan Fuaye Alanında Toplum Ruh Sağlığı Merkezimizde (TRSM) tedavi gören psikiyatri hastalarının, resim ve ahşap boyamalardan oluşan el sanatları sergisi açıldı. Seri 19 Ekim 2022 tarihine kadar devam edecektir.

Serginin açılışına, Erzurum Valisi Okay MEMİŞ, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet SEKMEN, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut UÇAR, hastane yönetimi, çalışanlar ve davetliler katıldı.

Vali Memiş, açılışta, organizasyonun hastaların topluma kazandırılması adına güzel bir çalışma olduğunu bildirerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen de sergiyi çok beğendiğini belirterek, "Büyükşehir Belediyesi olarak eserlerin Havuzbaşı Kent Meydanı'nda sergilenmesine ve TRSM' nin tedavi süreçlerine kattıkları el sanatları çalışmalarına destek olacağız." ifadesini kullandı.

TRSM sorumlu hekimimiz Dr. Elif ÖZCAN; Kısmi tedaviye cevap vermiş ve bu işleyişe uyum sağlayabilecek hastaların bu aktiviteye katıldığını belirterek, Genellikle yaptıkları eserlerde doğa desenlerinin seçilmesinin amacı rahatlatıcı olması. Bazı hastaları biz yönlendiriyoruz, bazı hastaların da tercihi bu yönde oluyor. Sergiden elde edilen geliri nasip olursa ileriki zamanlarda açacağımız yeni sergi hazırlıkları için malzeme alımında kullanacağız. ifadelerini kullandı.
Pek çok psikiyatri hastalığında meşguliyet tedavisinin çok önemli olduğunu anlattı.

Bir şeylerle meşgul olması, bir şeyler ürettiğini görmesi, kişinin hem sosyal hayata dönüşünü kolaylaştırır hem de tedavi süresini kısaltır. Kullanılan ilaç dozlarının bile azaltılmasını sağlayabilir. Özellikle hem kronik psikiyatrik bozukluğu olan hastalarımızın tedavisi belli bir disiplin altında yapılabilecek hem de hastaların ilaç kullanımı kontrol altında olup daha sağlıklı ve daha normale yakın haldeyken toplum içerisinde olmalarını sağlayacağız.

Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Hakkı TÖR
Başhekim