26 Aralık 2023

ERZURUM ŞEHİR HASTANESİ

Erzurum Şehir Hastanesi; Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak 2008 yılında Doğu’nun en büyük hastanesi ünvanı ve 1090 yatağı ile hizmete başlamıştır.

Bu arada 2014 yılında yapımına başlanan Erzurum Şehir Hastanesi binası 2020 Temmuz ayında Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Binası olarak 1072 yatak kapasitesi ile Pandemi Hastanesi olarak bölgemize hizmet vermeye başlamıştır. Hastane binası günümüz teknolojisine uygun çevre dostu ve ihtiyacı olan enerjinin bir kısmını kendi üretebilen doğal afetlere dayanıklı bir yapıda yapılmıştır. 270.000 metrekare kapalı alanı olan Erzurum Şehir Hastanesi; Yataklı Servis Hizmetleri, Poliklinik Hizmetleri, Laboratuvar Hizmetleri, Görüntüleme Hizmetleri, Acil Servis Hizmetleri, Yanık Tedavi Merkezi, Diyaliz Merkezi, Kalp Merkezleri, Palyatif Bakım Merkezleri, Yoğun Bakım Hizmetleri ve Yeni Doğan, Çocuk ve Erişkin 2. ve 3. Basamak Yoğun Bakım Hizmetleri ile bölgemize hizmet vermektedir.

Erzurum Şehir Hastanesi 1072 yatağı ile 226 Yoğun Bakım Yatağı olmak üzere; Aziziye ve Numune Ek Binaları ile birlikte 1570 yatak kapasitesi bulunurken 27 yataklı da lüks bir otel konforunda Anne Otelimiz bulunmaktadır.

Erzurum Şehir Hastanesi ana binasında 35 adet ameliyathane bulunurken ek binalarla birlikte 40 tane ameliyathane vardır.

Ülkemizde ender merkezlerde bulunan ileri teknolojiye sahip sistemlerle hizmet veren hastanemizde; Da Vinci Robotik Cerrahi Sistemi (Küçük kesiler le gerçekleştirilen ameliyatlarla oldukça düşük yan etkilerle yüksek başarılı ameliyatlar yapılmakla beraber hızlı bir iyileşme süreci sağlanabilen bir cerrahi hizmettir.), Robotik Rehabilitasyon Sistemi (Robot destekli yürüme robotu ile yürüme yeteneğinin tekrar kazanımı ve geliştirilmesi için tedavi sürecini hızlandırmak için kullanılan robot yardımlı yürüyüş terapi hizmetidir.), Gelişmiş Tomografi ve MR cihazları gibi bir çok alanda ileri teknolojiye sahip tedavi hizmetleri sunulmaktadır.

Hasta ve hasta yakınlarının her türlü konfor ve güvenini ön planda tutan hastanemizde; pastahane, kafeterya, lokanta, banka şubesi, ATM'ler bulunmaktadır. Ayrıca Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının müşterek çalışmaları sonucu oluşturulan “Hastane Okulu Projesi” kapsamında yatarak tedavi görmekte olan çocuk hastalar için de eğitimlerinden geri kalmasınlar diye Yüz Yüze Eğitim ile özel ders verilmektedir.

Hasta odalarımız tek kişilik ve iki kişilik konforlu odalardan oluşmaktadır. Her odada banyo, tuvalet bunun yanında televizyon, buzdolabı ve dinlenme koltukları bulunmaktadır. Hastanenin her odasında merkezi klima sistemi bulunmakta ve her oda da kontrol ünitesi ile kontrol edilebilmektedir.

3.500 araçlık kapalı otopark ve hastane çevresinde açık otoparklar mevcuttur. Hastane içerisinde yürüme problemi olanlar için elektrikli ring araçları bulunmaktadır.

2023 yılından itibaren de Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Erzurum Şehir Hastane Bölge Blok olarak faaliyetine devam etmektedir.