Yenidoğan bebeklerin kimlik kartları hastaneden taburcu olmadan evlerine gönderiliyor.
27 Aralık 2023

Ana Resim

Erzurum Şehir Hastanesinde; Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonuyla bir ay önce başlatılan e-Tescil (Doğum) uygulaması ile yenidoğan bebeklerin T.C. Kimlik Kartları taburcu olmadan evlerine gidiyor.

Hastanemiz Başhekim Yardımcısı ve Kadın Doğum Servisi Sorumlusu Doç. Dr. Berrin Kadıoğlu; Yenidoğan bebeklerin nüfus tescil işlemlerinin hastaneden taburcu olmadan önce yapılıyor. e-Tescil uygulaması ile yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını döneminde vatandaşın işlerini kolaylaştırmak adına da güzel oluyor.

Bebek dünyaya geldiğinde anne ve babanın bebeğin ismi konusunda mutabık kalması koşuluyla aldığımız imzalar karşılığında, doldurulan formla nüfus tescilini yapıyoruz. Bebek eve gittiğinde nüfus cüzdanı da evine gitmiş oluyor. Bu işlemle ailenin tekrar nüfus müdürlüğüne gitmesine gerek kalmıyor. Personelimiz bu konuda gerekli eğitimi almıştır. Yaklaşık 1 aydır hastanemizde Yenidoğan bebeklere kimlik çıkarılıyor ve aileler uygulamadan ziyadesiyle memnun oluyor.

Nüfus cüzdanı işlemi için bebeğin ismi konusunda ailenin kesin kararının yanı sıra çiftin resmi nikahlı olması ve tekil doğum şartı aranıyor, bu şatlara uyulduğu taktirde bebeğin nüfus tescil işlemleri yapılıyor ve yaklaşık 3 gün içinde bebeğin nüfus cüzdanı eve teslim ediliyor.

Covid-19 salgınının başından beri kadın doğum birimlerimiz aktif çalışmaktadır. Çalışma sistemimiz salgının başlamasıyla nasıldıysa şimdi de öyle. Her hastayı Covid-19 gibi kabul ettik. Pozitif çıkan anne ve bebekleri izole ettik. Vakalarımız azaldı, inşallah tedbirler ve aşıyla bu işten kurtulacağız. Salgın döneminde ekibimizin çoğu Covid-19 oldu, ama kazasız belasız zorlu süreci atlattık. Aileler de Covid-19 salgını nedeniyle zaman zaman sıkıntı yaşadı, eşlerinin yanına gidemedi, çocuklarını göremedikleri zamanlar oldu.

Hastane Başhekimimiz Dr. Öğretim Üyesi Özgür Çelebi'ye desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.