Sağlık Bakanı Sn. Dr. Fahrettin KOCA Erzurum Şehir Hastanemiz'de..
28 Aralık 2023

Sağlık Bakanımı Sayın Dr. Fahrettin KOCA, Erzurum programı kapsamında ilk olarak, Valimiz Sayın Okay MEMİŞ’i ziyaret ederek koronavirüs salgınının ülkemizde ve İlimizdeki seyri ile sağlık yatırımları hakkında görüştü. Ziyaretin sonrasında basına açıklama yapan Bakanımız geçtiğimiz aylarda bölgemizde yaşanan vaka artışının, yapılan hızlı ve etkin müdahalelerle kontrol altına alındığını açıkladı.

Bakanımız, Erzurum’da bir ay öncesine göre vaka sayısında yaklaşık %60 oranında düşüşün elde edildiğini, hastane yükü ve yatak doluluk oranının Türkiye ortalamasının altında seyrettiğini, zatürre (pnömoni) oranın da yine yarı yarıya düştüğünü belirtti. Üç kişiden oluşan 248 filyasyon ekibiyle vakalara ve temaslılarına hızla müdahale edildiğini, ancak 60 yaş ve üstü hasta sayısının ne yazık ki yüksek olduğunu dile getirdi.

Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin KOCA Erzurum Şehir Hastanesinde görev yapan sağlık çalışanlarını ve tedavi gören çocuk hastaları ziyaret etti.

Sağlık Bakanımız Sayın Dr.Fahrettin Koca Valilik ziyaretinin ardından hastanemize gelerek, Erzurum, Erzincan, Ağrı, Kars, Iğdır, Tunceli, Bingöl ve Ardahan il sağlık müdürleri, saha koordinatörleri ve hastane başhekimleriyle gerçekleştireceği koordinasyon toplantısı öncesinde Şehir Hastanesi Çocuk Servisini gezdi.

Burada tedavi gören çocuklarla bir süre sohbet eden Koca, çocuklara "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

Erzurum Valisi Okay Memiş, İl Sağlık Müdürü Gürsel Bedir ve diğer yetkililerin de eşlik ettiği ziyarette Koca, doktorlardan çocukların sağlık durumları hakkında bilgi aldı.

Yapımı biterek hasta kabulüne başlayan Erzurum Şehir Hastanesini gezdi..

Sayın Fahrettin Koca'ya hastane gezisinde Başhekim Sayın Dr. Özgür Çelebi tarafından refakat edilerek mevcut durumu hakkında bilgi verildi.

Bakan Koca daha sonra hastanemiz toplantı salonunda Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü ev sahipliğinde Bölge Değerlendirme Toplantılarını gerçekleştirdi.

Toplantıda Bakan Yardımcısı Halil Erdemir, Sağlık Bakanlığı Genel Müdürleri, saha koordinatörleri ile Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Sağlık Müdürümüz ve Başkanlarımız hazır bulundu. İlimizin değerlendirmesi tamamlandıktan sonra ise bölgemizdeki Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan, Erzincan, Tunceli ve Bingöl illerinin sağlık yöneticileri ile ilgili illerin değerlendirmeleri gerçekleştirildi.

Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca gerçekleşen değerlendirme toplantılarının ardından basın mensuplarına demeç verdi ve bölgemizdeki illerin mevcut durumu, sağlık yatırımları, sağlık hizmetleri ve salgınla mücadeleyi detaylarıyla değerlendirdiklerini açıkladı.

Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca yaptığı basın toplantısı sırasında hastanemizden övgüyle bahsederek Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanın rüyalarım dediği Şehir hastaneleri içerisine bir hastane daha eklendi dedi..

Bakanımız son olarak Şehidimiz Burak TATAR’ın ailesini evlerinde ziyaret ederek anne ve babası ile görüştükten sonra ilimizden ayrıldı.

• DSC_7299.JPG
  • DSC_7302.JPG