Hastanemiz cerrahi onkoloji servisinden kansere bir darbe daha..
28 Aralık 2023

20 gün ömrü kaldığı söylenen çoklu organ yetmezliği ve mide kanseri hastası 36 yaşında ki irfan Akkaya ya hastanemiz cerrahi onkoloji servisinden yeniden doğuş operasyonu.

20 gün ömrü kalan hasta Erzurum’da hastanemizde şifayı buldu .Doktorların ailenle vedalaş dediği hasta hastanemizde hayata döndürüldü
20 gün ömrü kaldığı söylenen çoklu organ yetmezliği ve mide kanseri hastası 36 yaşında ki İrfan Akkaya Erzurum’da hastanemizde şifayı buldu. İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin her yerinde hastane hastane dolaşan İrfan Akkayanın 7 organı kanserden temizlendi.
Erzurumlu 6 çocuk babası İrfan Akkaya İstanbul’da özel bir şirkette çalışırken sırt ağrısı yüzünden hastaneye gitti. Yapılan tedaviler sonrasında 7 organında kanser teşhisi konulan Akkaya’ya 20 gün ömrün kaldı denildi. Hastane hastane dolaşan Akkaya’yı kimse ameliyat etmek istemedi. Son çare memleketi Erzurum’a dönen Akkaya Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Dr. Mehmet Hamdi Sakarya tarafından tedavi altına alındı. Yapılan incelemeler sonucunda ameliyata alınan hasta sağlığına kavuştu.
Ailesiyle vedalaşmasını söyleyen doktorlara rağmen pes etmediğini ifade eden Akkaya, “ 22 senedir İstanbul’da yaşıyoruz. Sırtımda oluşan ağrılardan dolayı hastaneye başvurdum. Kanser hastası olduğum ortaya çıktı. Çeşitli Tedavilere alındım ama vücudum tedavilere cevap veremedi. Kemoterapi tedavisi yapıldı.Cerrahi olarak çoklu bir kanser yaygınlığı olduğu için yerli ve yabancı hiçbir doktor ameliyat etmedi.

Birçok doktor eve gidip ölümü beklememi istedi. Istanbulda yattığım bir hastane de bir hasta yakını bana Erzurum’da Mehmet Hamdi Sakarya’yı önerdi. Tavsiyesi üzerine Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geldim. Durumumu anlatıp ameliyat olmak istediğimi söyledim hocamıza. Bunun üzerine hocam zor bir ameliyat olduğunu söyledi. Her şeye hazırlıklı olmamı istedi. Allah’a şükür tedavim ve ameliyatım çok iyi geçti hayata geri döndüm. Bu ameliyatta emeği olan herkese çok teşekkür ederim. Sayın Dr.Mehmet Hamdi Sakaryanın Türkiye’de ve Dünya’da tanınması lazım. Yabancı doktorlara 400 bin lira teklif ettik yine tedavi etmediler. Bana en fazla 20 gün yaşayacağımı çocuklarımla vedalaşmamı söylediler. Kanser hastaları umutsuz olmasın çabalasınlar. Bu hastalığı ancak moral ve motivasyon yeniyor” dedi.

Erzurum sağlık alanında kendini aşmış gerek doktorlarıyla ve gerekse hastanesiye dört dörtlük olmuş ve Dünyaya insan sağlığına hizmette marka olmuş Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanemizi yönetimini çalışanları verdikleri hizmet kalitesinden dolayı tebrik ediyorum dedi..
Ameliyatı gerçekleştiren Cerrahi Onkolog Dr. Mehmet Hamdi Sakarya ise “ Hastamız İstanbul’da yaşayan bir hastamız. İleri evre çoklu organ ve mide kanseri tanısıyla hastanemize başvurdu. Bizden önce ameliyat etmek istememişler. Hasta bize geldiği zaman mide kanseri ilerlemiş durumdaydı. Hastalığı tanımladıktan sonra ameliyata aldık. Ameliyatta 7 organını temizledik. Hastamız ameliyat haftasında yemeğini yiyip gezecek hale getirirdik” ifadelerini kullandı.
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Onkoloji Servisinde tedavisi biten İrfan Akkaya sedye üzerinde geldiği hastanemizden yürüyerek ayrıldı..

• 3tBlh_1564144021_7556.jpg
  • IMG_8267.JPG