İşitme Engelliler Artık Hastanelerde İletişim Sorunu Yaşamayacak..
31 Mayıs 2019

İlki Mart ayında yapılan ve 4  periyodik zamanla 3 ay süren işitme engellilerle iletişim eğitim programı 31 Mayıs günü sona erdi..

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çalışanlarına işitme dili eğitimi verildi.

Sağlık Bakanlığı ve Halk eğitim merkezleri arası yapılan resmi protokoller gereği Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde işaret dili eğitim verilmeye başlandı.İşitme engeli bulunan vatandaşların hastanelerde karşılaştıkları iletişim sorununu ortadan kaldırmak amacıyla gerçekleştirilen eğitimlere, periyodik aylarda tüm personel katıldı.

İlki 4 Mart  tarihinde sonuncusu is 31 Mayısta yapılan işitme engelli ile iletişim kurma teknikleri eğitimi ilgili olarak yetkililer artık hastaneye gelen işitme engelli vatandaşların hiç bir iletişim sorunu yaşamadan işlerini rahatlıkla halledebileceklerini söylediler.

İşaret dili eğitimleri veren eğitimci Ülkem Gök amacımız hastanemiz tüm çalışanlarına işaret dilini öğretmek. Bunun içinde eğitimi aylık cetveller halinde Mart ayında başlayıp 31 Mayıs itibarı ile bitirdik 4 peryotta gerçekleştirdiğimiz eğitim çok keyifli ve verimli geçti.

İşitme engelli vatandaşlarımız hastanemize geldikleri zaman rahatlıkla onlarla iletişim kurmak ve onlara en iyi şekilde yardımcı olmak amacıyla bu eğitimleri verdik. Bu güne kadar bir çok bölgede verilen eğitimler sonuncunda oldukça güzel iletişim kurularak duyma engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözüldüğünü gözlemlediklerini ayrıca sözlerine ekledi.