İşitme Engelliler Artık Hastanelerde İletişim Sorunu Yaşamayacak..
07 Mart 2019

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çalışanlarına işitme dili eğitimi verildi.

Sağlık Bakanlığı ve Halk eğitimler arası yapılan resmi protokoller gereği Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesin'de işaret dili eğitim verilmeye başlandı.İşitme engeli bulunan vatandaşların hastanelerde karşılaştıkları iletişim sorununu ortadan kaldırmak amacıyla gerçekleştirilen eğitime, periyodik günlerde tüm personel katıldı.

4-7 Mart tarihleri arasında yapılan işitme engelli eğitimi ile ilgili olarak yetkililer artık hastaneye gelen işitme engelli vatandaşların hiç bir iletişim sorunu yaşamadan işlerini rahatlıkla halledebileceklerini söylediler.

İşaret dili eğitimleri veren eğitimci Ülkem Gök amacımız hastanemiz tüm çalışanlarına işaret dilini öğretmek.

İşitme engelli vatandaşlarımız hastanemize geldikleri zaman rahatlıkla onlarla iletişim kurmak ve onlara en iyi şekilde yardımcı olmak amacıyla bu eğitimi veriyoruz. Bu güne kadar bir çok bölgede verilen eğitimler sonuncunda oldukça güzel iletişim kurularak duyma engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözüldüğünü gözlemlediklerini söyledi.

Hastanede gerçekleştirilen işaret dili eğitimi 4 gün sürdü..

• isaret-dili-ogrenme.jpg