Hastanemizde Dil ve Konuşma Terapisi Polikliniği Açıldı..
14 Mart 2022

Hastanemizde Dil ve Konuşma Terapisi Polikliniği açıldı..

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Dil ve Konuşma Terapisti Gizem Aslan göreve başladı. Dil ve Konuşma Terapisti Gizem Aslan yaklaşık dört aydır hasta kabulü yaptıklarını ve açılan poliklinikte  ne tür hastaları kabul ettikleri ile ilgili olarak şu bilgileri verdi.

Dil ve Konuşma Terapistleri; Çocukluk dönemi başta olmak üzere tüm yaş gruplarında gözlenen dil, konuşma, iletişim, ses ve yutma alanlarındaki bozukluklarla ilgili çalışan otonom bir meslek grubudur. Çalıştığı alan ile ilgili olarak bozuklukları önleme, tanılama ve terapilerini gerçekleştirme görevlerine sahiptir. Ailelere ve ilgili meslek gruplarına danışmanlık yapar. Toplumu eğitir, teknolojiyi geliştirir ve araştırma yapar. Bireylerin yaşam kalitesini bir üst seviyeye taşımayı ve ilgili bozuklukların toplumda görülme sıklığını azaltmayı hedefler.

Yaklaşık 4 aydır Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanemizde görev yapmaktayım. Hizmete başladığım günden itibaren Erzurum başta olmak üzere çevre illerden de yoğun bir şekilde terapiye gelen hastalar bulunmaktadır.  Erzurum ilinde sadece Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanemizde Dil ve Konuşma Terapisi Birimi bulunmaktadır. Birimimizde afazi, travmatik beyin hasarı, motor konuşma bozuklukları, dudak damak yarıklığı, ses bozuklukları, gecikmiş dil ve konuşma, özgül dil bozukluğu, konuşmada akıcılık sorunları, sesletim ve ses bilgisel sorunlar, yutma bozuklukları, işitme engelliler ve özel eğitim gerektiren hastaların dil ve konuşma problemlerini ile çalışmaktayız. Kulak Burun Boğaz, Plastik Cerrahi, Psikiyatri, Nöroloji, Tıbbi Genetik Uzmanı, Psikolog, Çocuk Gelişimcisi, Odyolog vb. birçok disiplin ile iş birliği içinde çalışmaktayız dedi..