Hastanemiz Üroloji Kliniği Robotik Cerrahi Ameliyatlarına Başarıyla Bir Yenisini Daha Ekledi..
05 Şubat 2024

Böbreğindeki kanserli kiste tesadüfen rastlanan hastaya robotik müdahale..

Prostat rahatsızlığı nedeni ile hastanemize gelen ve böbreğinde tümör tesbit edilen hasta, robotik cerrahi ile müdahale edilerek sağlığına kavuşturuldu.
Hastanemiz üroloji Uzmanı Dr. İbrahim Karabulut " yaptığı açıklamada farklı bir nedenle hastamız bize başvurdu tesadüfen kanserli kiste rastladık ve konuyu kendisine aktardıktan sonra robotla yapabileceğimiz bir ameliyat kararı aldık.

Ameliyatı ekibimizle birlikte yaptık. Operasyon 3 saat sürdü, ameliyat sonrası hastamızda hiçbir sorun meydana gelmedi .

Gayet başarılı bir şekilde geçen robotik cerrahi müdahalemiz ile hastamızın böbreğini koruduk. Sadece tümörlü dokusunu aldık. Şu anda operasyonun ikinci günündeyiz kısa bir takip sonrası hastamızı taburcu etmeyi planlıyoruz" dedi.
Diğer yandan robotik ameliyatı gerçekleştiren ekip içindeki Uzman Dr. Kürşat Yılmazel, ise yaptığı açıklamada "Operasyonumuz başarılı bir şekilde gerçekleşti. Robotun kollarının girdiği bir santimlik ve 4 kesi ile 3 santim boyundaki kisti aldık" dedi.

Robotik cerrahi ile kendisine müdahale edilen hasta (R.K)'da prostat rahatsızlığı için hastaneye geldim tesadüfen böbreğimde tümör olduğunun öğrendim.

Bu rahatsızlığımı fark eden ve başarılı bir robotik cerrahi müdahale ederek kanserli kisti böbreğime zarar vermeden alan doktorlarıma ve müdahale ekibininin yanı sıra klinikte bizlere karşı gösterdikleri nazik ve yakın alakadan dolayı ilgili tüm çalışanlara teşekkür ediyorum.. dedi.

• FU4A0166.JPG
  • IMG_6636.JPG