Hastanemiz'de Tedavide Patoloji Süreçlerinin Önemi Kursu..
05 Haziran 2018

HASTANEMİZDE, TEDAVİDE PATOLOJİ SÜREÇLERİNİN ÖNEMİ, KURSU DÜZENLENDİ

Patoloji Dernekleri Federasyonunca düzenlenen “Hedefe Yönelik Tedavide Patoloji Süreçlerinin Önemi” başlıklı kurs, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirildi. Kurs eğitimciliklerini PDF eski başkanı Dokuz Eylül Üniversitesinden Profesör Dr. Kutsal Yörükoğlu ve SBÜ Yedikule Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doçent Dr. Halide Nur Ürer yaptılar. Bu eğitim Türkiye’de 8 ayrı bölge merkezinde, toplam 100 civarında patolog için düzenlenmekte olup, katılımcılardan bölgelerinde konuyla ilgili eğitimcilik yapmaları bekleniyor.  Kursun bitiminde Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Patoloji Uzmanı Doç. Dr Ali Kurt; “Eğitimin sürekliliğine inanıyoruz. Gerçekten tıpta olan baş döndürücü gelişmeler karşısında her doktorun kendisini devamlı olarak yenilemesi, bilgilerini tazelemesi gerekiyor. Hastanemizde böyle bir kurs düzenleyen federasyon yöneticilerine ve hocalarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi ve kurs için şehrimize gelen konuşmacılara hatıra olarak Erzurum üzerine yazdığı kitapları sundu. Her iki hoca da hastanemiz ve patoloji birimimiz hakkında olumlu izlenimlerini aktardılar. Kurs bitiminde yapılan değerlendirme sonucunda, katılan 12 kişinin tamamı konuyla ilgili “eğitimci” sertifikalarını aldılar.

• 9040d005-a5b7-406b-967c-0cb930d233de.jpg
  • d85faab5-eb00-4ab1-95b2-e9d4e6676345.jpg