Hastanemiz'de Pembe Kod Tatbikatı Yapıldı..
09 Mayıs 2018

HASTANEMIZ'DE PEMBE KOD TATBIKATI YAPILDI..

02.05.2018 Tarih ve Saat 10:00 sularında hastanemiz Çocuk Servisinde yatmakta olan Berat ACAR ın annesi telaşlı bir şekilde servis sorumlu hemşiresinin yanına gelerek çocuğunun yatağında olmadığını serviste hiçbir yerde bulamadığını söylemiştir. Bunun üzerine sorumlu hemşire diğer çalışanlarla birlikte serviste çocuk aranır ama bulunamayınca saat 10:13:55 te  3333 aranıp # tuşlanarak Pembe kod çağrısı yapılır.Çağrıya istinaden İdari ve Mali Hizmetler Müdürü tarafından bilgi akışı sağlanmış ve bilgi akışı düzenlenmiştir.

Çağrıyı alan güvenlik görevlileri anında olay yerine intikal etmişlerdir. Güvenlikten sorumlu memur hastane anons sistemindeki personeli arayarak Pembe kod verildiği ve belirli aralıklarla anons yapılmasını ister.Ayrıca teknisyenler tarafından asansörler durdurulmuş ve hastane giriş çıkış kapıları çocuk bulunana kadar güvenlik görevlileri tarafından kapatılarak önlemler artırılır.

Güvenlik kamera odasından bakıldığında çocuğun servisini tek başına yürüyerek terk ettiği görülür.Görüntülere bakılarak çocuğun zemin katta kantin çevresinde olduğu tespit edilir ve pembe kod ekibi çocuğu zemin katta kantinin yanında bularak çocuğun annesine serviste teslim edilir.

Çocuğun bulunmasıyla aynı telefondan 3333 aranıp # tuşlanarak çağrı sonlandırılır ve son olarak Pembe kod müdahale raporu düzenlenerek tatbikat sonlandırılır.