HASTANEMİZ'DE 2018 YILI 1.DÖNEM MAVİ KOD TATBİKATI
07 Mayıs 2018

2018 YILI 1.DÖNEM MAVİ KOD TATBİKATI..

Hastanemiz Çocuk Polikliniği hasta kabulün önünde sıra bekleyen bir hasta yakını Fenalaşmıştır. Kişinin terlediği ve zorlukla nefes aldığı fark edilmiştir. Bunun üzerine hasta kabulde  görevli memurlar mavi kod çağrısı yaparak hastaya en hızlı şekilde müdahale edilmesi için çağrı vermiştir.  Hastaya  3-4 defa seslenilerek bilincinin açık olup olmadığı kontrol edilmiş ancak herhangi bir cevap alamamıştır.

Tatbikat gözlem ekibi habersiz ve Çocuk hastalıklar polikliniği hasta kabul telefonundan 2222 mavi kod çağrı numarası aranarak verilen bu mavi kod’da mavi kod ekibinin olay yerine varış zamanını gözlemlemiştir. Ekibin tamamı çağrı noktasına geldikten sonra 2222 aranarak mavi kod durumu sonlandırılarak ekibin olay yerine geliş süresi gözlenmiştir.

Mavi kod Çağrısı sonlandırıldıktan sonra Mavi Kod Ekibinin tamamının 2 dakika 59 saniye içerisinde olay yerine intikal ettiği tespit edilerek 3 dakikanın altında ekibin geldiği gözlemlendi. Mavi kod ekibi eksiksiz tam olarak müdahale malzemelerini yanlarında getirdiği görüldü. Hastaya ilk müdahalenin ardından sedye ile acil servise transfer edilen hasta hemen acil serviste takibe alınmıştır.

Tüm ekip başarılı bir tatbikat gerçekleştirmiştir. Katılımcılara teşekkür edilerek tatbikat sonlandırılmıştır.

• mavi2.JPG
  • mavi3.JPG